Welke smartphone kiezen ?

11 | 15

Wiko news

Welke smartphone kiezen ?

Wiko heeft in samenwerking met het studiebureau iVOX een enquête uitgevoerd onder 1000 Belgische ouders (van 1687 kinderen tussen 0 tot 16 jaar) om het gebruik van smartphones bij de jongeren te achterhalen.

Doorwinterde consumenten

De belangrijkste reden , om een smartphone te kiezen, is verrassend genoeg de prijs/kwaliteit verhouding met een overweldigende score van 78%! We kunnen hier duidelijk uit afleiden dat Wiko zijn plaats op de Belgische markt meer dan verdient rekening houdend met de koopgewoonten van de consumenten!

Overige redenen

De andere redenen die consumenten aangeven is is de mogelijkheid om te surfen (46,5%) onmiddellijk gevolgd door het design van de telefoon (35,3%) die een geweldige derde plaats beslaat.


Last but not least

Opties zoals de grootte van het scherm of zelfs de kwaliteit van de hoofdcamera van de smartphone volgen het toonaangevende trio met respectievelijke scores van 24.4% en 13,6%.
Zoals we reeds konden zien in ons vorig artikel zijn jonge ouders van generatie 2.0 beter op de hoogte van de nieuwe technologieën en vinden ze een internetslot belangrijk (dit item haalt 13,2% bij alle generaties samen tov 31,5% voor jonge ouders)!

En jullie, vrienden Wikonauten, wat zijn jullie selectiecriteria bij het kiezen van een smartphone ?

De vorige artikels vind je hier :

1. Wat is de ideale leeftijd om een smartphone te bezitten
2. Waarom een smartphone ?
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie:

Wiko news 05 | 18

WIKO ROLLER BIKE PARADE 2018

Wiko Roller Bike Parade De hele zomer lang brengt de Wiko Roller Bike Parade je naar de vier hoeken van België om onvergetelijke momenten te beleve...

Wiko news 12 | 17

Prettige feesten !!!

Dit jaar voor de feestdagen, ziet Wiko de dingen in groot, heel groot! Heb je nog geen cadeautjes gevonden voor onder je kerstboom? zoek dan niet verder!!! Het...