Waarom een smartphone ?

10 | 15

Wiko news

Waarom een smartphone ?

Wiko heeft in samenwerking met studiebureau iVOX een enquête uitgevoerd onder 1000 Belgische ouders (van 1687 kinderen tussen 0 tot 16 jaar) om het gebruik van smartphones bij de jongeren te achterhalen.


Wanneer gewoon vragen voldoende is.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend voor veel mensen maar de voornaamste reden waarom kinderen een smartphone hebben (in meer dan 46,5% van de gevallen),dan is dit gewoon omdat zij het gevraagd hebben! Of hoe eenvoudig dingen soms kunnen zijn.

Deze reden ligt iets hoger in Vlaanderen (51,5%) dan in Wallonië (39,6%) en zoals we reeds zagen => in ons vorig artikel variëren de cijfers ook in functie van het studieniveau van de ouders. 54,3 procent van hoger opgeleide ouders hebben dit als reden aangegeven, in tegenstelling tot 40,9% van de lager geschoolde ouders

Vooruitziend bovenal.

De tweede plaats toont aan hoe vooruitziend ouders zijn wat hun kinderen betreft. Ze willen immers dat hun kinderen bereikbaar zijn in noodgevallen.

De derde meest aangehaalde reden is het feit dat ouders willen dat de kinderen hen altijd en overal moeten kunnen bereiken via de apps en de sociale netwerken.Vaders scoren hier hoger op (26,1%) dan moeders (14,3%). Zijn vaders meer afgestemd op de digitale behoeften van hun kinderen en voeden ze hen meer op met het oog op de geconnecteerde wereld waarin we leven?

Ouders 2.0

De reden "de vorige telefoon was defect" scoort het hoogst in Vlaanderen (18,1% vs. 10,6% in Wallonië) en ook bij ouders met een hoger studieniveau (19,3% tov11,8%). Een ander markant feit van deze studie is dat jonge ouders drie keer meer nieuwe smartphones aan hun kinderen als cadeau geven (18% onder de 18-34-jarige ouders) dan de wat oudere ouders (5,7% voor de 34-54-jarigen).
Concreet betekent dit dat ouders die de technologische evolutie van dichtbij hebben gevolgd, meer geneigd zijn om een smartphone aan hun kind cadeau te doen ten opzichte van ouders van een vroegere generatie.


En jullie, beste Wikonauten, wat denken jullie van deze cijfers ?« Wat is de ideale leeftijd om een smartphone te bezitten?
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie:

Wiko news 05 | 18

WIKO ROLLER BIKE PARADE 2018

Wiko Roller Bike Parade De hele zomer lang brengt de Wiko Roller Bike Parade je naar de vier hoeken van België om onvergetelijke momenten te beleve...

Wiko news 12 | 17

Prettige feesten !!!

Dit jaar voor de feestdagen, ziet Wiko de dingen in groot, heel groot! Heb je nog geen cadeautjes gevonden voor onder je kerstboom? zoek dan niet verder!!! Het...