Wat is de ideale leeftijd om een smartphone te bezitten?

10 | 15

Wiko news

Wat is de ideale leeftijd om een smartphone te bezitten?

Wiko heeft in samenwerking met studiebureau iVOX een enquête uitgevoerd onder 1000 Belgische ouders (van 1687 kinderen tussen 0 tot 16 jaar) om het gebruik van smartphones bij de jongeren te achterhalen.

Wat is de ideale leeftijd om een smartphone te bezitten?

80% van de jongeren tussen 13 en 16 heeft een smartphone ! Volgens de resultaten is 12 jaar de ideale leeftijd om een eerste smartphone te bezitten, gevolgd door de leeftijden 14 en dan 13 jaar. Van de 1000 onderzochte ouders hebben 431 (43,1%) onder hen minstens één kind met een smartphone.

Cijfers die variëren naar gelang het aantal kinderen.

41,9% van de ouders met maar een kind gaf een smartphone aan kun kind en dit tegenstelling tot gezinnen met twee kinderen waar het percentage oploopt tot 29,1% en tot 26,4% voor gezinnen met minimum 3 kinderen.

Een prachtige evolutie volgens de leeftijdsgroep

Van 0 tot 8 jaar, zijn de cijfers eenduidig. Meer dan 97% van de kinderen heeft geen smartphone, de cijfers stijgen als vanaf de 9-12-jarigen (35,1% heeft een smartphone en 11% een gsm type feature phone) en van zodra we de categorie van de 13-16-jarigen toekomen is de stijging massaal (86,1% voor smartphones en 12% voor gsm)

Wanneer de scholingsgraad van de ouders hun keuze beïnvloeden

34,5% van de kinderen van lager geschoolde ouders hebben een smartphone ten opzichte van 29,3% bij hoog opgeleide ouders.

Nog geen smartphone? Wat zijn de redenen ?

De belangrijkste reden die ouders aangeven, is zonder twijfel de leeftijd (89,3%) ! 21,9% van de ouders vindt dat hun kinderen nog geen behoefte hebben aan een smartphone maar zij kunnen de smartphone van de ouders wel gebruiken zonder dat ze er noodzakelijk een hoeven te bezitten (12,7%).

Er spelen nog andere redenen. Ouders vinden dat kinderen te gemakkelijk hun spullen verliezen (2,9%) en dat smartphones nog relatief te duur zijn voor hun kinderen.


En jullie, beste Wikonauten, wat denken jullie van deze cijfers ? Zijn jullie het eerder eens met de ouders of steunen jullie meer de kinderen ?


Vorige

Te lezen in dezelfde categorie:

Wiko news 05 | 18

WIKO ROLLER BIKE PARADE 2018

Wiko Roller Bike Parade De hele zomer lang brengt de Wiko Roller Bike Parade je naar de vier hoeken van België om onvergetelijke momenten te beleve...

Wiko news 12 | 17

Prettige feesten !!!

Dit jaar voor de feestdagen, ziet Wiko de dingen in groot, heel groot! Heb je nog geen cadeautjes gevonden voor onder je kerstboom? zoek dan niet verder!!! Het...