DE VERSCHILLENDE TYPEN SENSOREN

03 | 14

Technology news

DE VERSCHILLENDE TYPEN SENSOREN

Onze smartphones worden steeds vaker uitgerust met spitstechnologie en nieuwe functies. Consumenten raken soms de draad kwijt bij alle technische benamingen, in dit geval bij het soort sensoren: G-sensor, gyro sensor, ambient light sensor, proximity sensor, …Compass

Maar DE vraag is: Waarvoor dienen al deze sensoren?
Ontdek in dit artikel de functies van deze sensoren.

De term g-sensor, is een versnellingsdetector die het mogelijk maakt om de lineaire versnelling van uw smartphone te meten. De letter « G », slaat hier op de zwaartekracht van de aarde. In de Wiko smartphone wordt de lineaire snelheidsmeter in de eerste plaats gebruikt voor de oriëntering van het scherm, in het Asphalt spel detecteert het toestel de lineaire bewegingen van de speler dankzij de versnellingsmeter waardoor hij het gevoel krijgt de verplaatsingen in het spel te beheersen.

Bij verder ontwikkelde spelletjes gebruikt de smartphone een gyroscoop om een rotatie of een hoeksnelheid te registreren (sensor beschikbaar op de Wiko DARKFULL), waarbij deze de hoekpositie van zijn referentiekader geeft (volgens 1, 2 of 3 assen) ten overstaan van een inertiaalstelsel. Zo gebruikt uw smartphone tijdensNova 3 bijvoorbeeld een gyroscoop om u 360° in het spel te verplaatsen.

Een Compass of magnetometer dient om het magnetisch veld te meten, zo transformeert uw telefoon zich tot een echt kompas, dus geen reden meer om het noorden te verliezen!
Opgelet, het is mogelijk dat uw ingebouwd kompas op hol slaat wanneer u zich in de omgeving van metalen objecten bevindt;

Een ambient ligh sensor is een lichtsensor die de intensiteit van het scherm van uw smartphone zal aanpassen in functie van het omgevingslicht.

De proximity sensor, meet het verschil in afstand tussen voorwerpen en de terminal. Zo zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat het scherm van uw smartphone zich uitschakelt zodra de telefoon zich in de nabijheid van uw oor bevindt. Het is dankzij deze sensor dat de functie SmartGesture kon worden ontwikkeld.
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie: