Mobielnetwerk: WAT OVER DE 5G?

07 | 17

Technology news

Mobielnetwerk: WAT OVER DE 5G?

We leggen u alles uit over de 5G, de nieuwe norm in mobiele telefonie !

Een krachtiger en meer stabiel netwerk !

Dankzij het groter en groter gebruik van geconnecteerde toestellen (zoals geconnecteerde auto’s, domotica, geassisteerde chirurginterventies…) is er nood aan een krachtiger en meer stabiel netwerk.
Wat de snelheid betreft, zal de 5G 100 keer sneller zijn dan wat we nu kennen, zodat u zonder probleem naar HD of 4K video’s kan kijken of naar audiofiles van topkwaliteit kan luisteren.
Maar vandaag is de focus gezet op de wachttijd. Tot nu toe hebben de mobiele netwerken 0,5 second reactietijd nodig. Dit kan heel weinig lijken maar het is zeker niet voldoende voor sommige applicaties zoals een zelfrijdende auto of een robot die een chirurginterventie maakt. Met de 5G, zal de reactietijd 500keer korter zijn (tot 0,001 second).

De 5G in België, voor wanneer?

Zoals gewoonlijk zijn Japan en Zuid-Korea op voorsprong wat de ontwikkeling van 5G betreft. De Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang zullen als eerste grootschalige proef dienen.
In Europa, gaat de Europese Commissie 700 miljoenen euros investeren in het toekomstige 5G netwerk. Sommige landen zoals Duitsland of Italië staan fors achter dit project. België, in tegendeel, gaat nog heel hard moeten werken om klaar te zijn tegen 2020.
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie: