Uw smartphone terugvinden

Uw smartphone terugvinden

Het Android-besturingssysteem biedt tegenwoordig talrijke diensten aan, waaronder die om uw telefoon terug te vinden bij geval van verlies of om doen,is afstand de toegang tot persoonlijke gegevens te blokkeren.

Het eerste wat men moet doen is een applicatie downloaden die het mogelijk maakt om de mobiele telefoon te lokaliseren. De applicatie "Wheres my Droid" maakt het u gratis en intuïtief mogelijk om uw mobiele telefoon te laten rinkelen indien hij zich niet te ver van u bevindt of hem te lokaliseren dankzij zijn GPS. Door het zenden van een eenvoudige sms is het zoeken naar de locatie geactiveerd.Van zodra uw telefoon is gelocaliseerd, worden u de GPS-coördinaten doorgestuurd. U ontvangt niet het exacte adres maar het is toch behoorlijk nauwkeurig.

Dezelfde applicatie maakt het u mogelijk om uw telefoon op afstand te blokkeren, maar voor deze dienst moet u betalen. Een eenvoudige sms en de dief zal uw mobiele telefoon niet meer kunnen gebruiken.

Andere toepassingen zijn even doeltreffend zoals Lookout of nog Antidroidtheft.
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie:

STAGEFRIGHT

Verschillende Wiko smartphones zullen binnenkort overschakelen naar Lollipop : RIDGE 4G, RIDGE FAB 4G et HIGHWAY PURE... maar Wiko is bezorgd over de veiligheid...