Niets meer vergeten

Niets meer vergeten

Een woordje uitleg over het bekende ROM en RAM verhaal!
Weet u ooit welke van de twee nu wat is op smartphone?!

Een woordje uitleg over wat u altijd al hebt willen weten over ROM en RAM.

ROM is een van de geheugens van uw smartphone. ROM maakt de interne opslag mogelijk, en bevat ook de OS-bestanden (onder de vorm van verborgen files). Als u de ROM op uw Wiko wil terugvinden, ga dan in het menu Instellingen >Opslag.

Wat RAM betreft, het andere geheugen van uw telefoon, dat kan beschouwd worden als het kortetermijngeheugen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld apps worden opgestart en hun goede werking worden verzekerd.

Laten we bij wijze van oefening samen de ROM van STAIRWAY en van DARKSIDE in detail bekijken.

STAIRWAY beschikt over 16 GB ROM waarvan 4,43 GB is bestemd voor interne opslag (applicaties, hun gegevens…), 8,10 GB voor telefoon-opslag (persoonlijke bestanden, MP3, foto's…) en de rest van het geheugen is bestemd voor systeembestanden (de fameuze verborgen bestanden!).

De opdeling van het geheugen van DARKSIDE is als volgt: 16 GB ROM waarvan 3,80 GB bestemd voor interne opslag (applicatiesn en hun gegevens...), 9,9 GB bestemd voor telefoon-opslag (persoonlijke bestanden, muziek, video's...), de rest van het geheugen is bestemd voor systeembestanden.
Vorige

Te lezen in dezelfde categorie:

STAGEFRIGHT

Verschillende Wiko smartphones zullen binnenkort overschakelen naar Lollipop : RIDGE 4G, RIDGE FAB 4G et HIGHWAY PURE... maar Wiko is bezorgd over de veiligheid...